Tip na výlet: Vydejte se na romantické vánoční trhy na zámku Guteneck v Bavorsku

Burkhard hrabě Beissel von Gymnich si dovoluje pozvat všechny milovníky tradic na v pořadí již 17. historické, romantické vánoční trhy na zámku Guteneck. Akce se uskuteční od 30. listopadu vždy od čtvrtka do neděle.

Foto: Archiv organizátorů

Obec Guteneck se nachází nedaleko města Nabburg v Horní Falci. Všichni se již těšíme na krásný předvánoční čas. V zámeckém areálu očekává návštěvníky 100 stánků    s vybraným sortimentem zboží  a kulinářskou nabídkou.

Zámek a jeho okolí se díky světelné inscenaci promění  v zimní pohádku. Autory této iluminace jsou umělci z univerzity v Coburgu. Jako v předchozích letech nebude samozřejmě chybět Ježíšek a vánoční andělé, minizoo pro děti  a betlém v životní velikosti. Těšit se můžete také na doprovodný program a mnoho atrakcí. Zámecká kavárna s panoramatickým výhledem na nejvyšším bodě areálu nabídne díky vytápěné podlaze a horkým nápojům ideální místo pro zahřátí.

Termíny:

čtvrtek – neděle                             30.11. –  03.12. 2023

čtvrtek – neděle                             07.12. – 10.12. 2023

čtvrtek – neděle                             14.12. – 17.12. 2023

Otevírací hodiny:

Čtvrtky a pátky:                                 16.00–20.00 hod.                                   

Soboty a neděle:                                11.00–20.00 hod.

Vstupné:

Čtvrtky a pátky:                                               7€ zlevněné vstupenky                                                          

Soboty a neděle:                                               8€ dospělí  + děti nad 12 let

Autobusové skupiny nad 20 osob:          7 € za osobu – Děti do 12 let věku mají vstup zdarma.

Návštěvníci ve středověkých kostýmech mají volný vstup!

Parkování pro autobusy zdarma, osobní automobily: 2,– €

Shuttlebus – Od vlakového nádraží v Nabburgu a parkoviště u Nordgauhalle jezdí každých 30 minut kyvadlová doprava na zámek Guteneck. Jízdenka stojí na osobu a jízdu  1,00€. Shuttle jezdí směrem k zámku      ve čtvrtek a v pátek vždy od 16 hod.  v sobotu a v neděli od 11 – 19 hodin. Nejpozdější odjezd od zámku je ve 20 hodin. Cestující vlakem mají po předložení vlakové jízdenky nebo tzv. Bayernticket   od nádraží v Nabburgu tuto dopravu zdarma.

Příjezd – Adresa do navigace: 92543 Guteneck, Schloßberg 1

Osobním automobilem po dálnicích A 93 nebo A 6, sjezd Nabburg, dále směrem na Oberviechtach až do obce Unteraich. Na konci obce odbočíte doprava směrem na Guteneck. Cesta k zámku je vyznačena. Parkoviště je zpevněné a osvětlené.