V knihovně uvedou pásmo dokumentárních filmů pro všechny milovníky zimních sportů

Ve františkolázeňské knihovně uvedou pásmo dokumentárních filmů pro všechny milovníky zimních sportů Snow Film Fest. Promítání se uskuteční ve čtvrtek 24. listopadu od 18 do 21.30 hodin.

Foto: Snow Film Fest – film Salaš

Snow Film Fest program:

WAVY – Plavba mého života: Norsko / 45 minut/ anglicky / české titulky Lyžařská odysea v kulisách mrazivých severských fjordů. Dvojice freeriderů se na palubě lodi excentrického kapitána Crocse vydává k vysněnému pohoří. Své touhy upínají ke skalním věžím Kvænangstindan, které se zvedají z vln Norského moře a kde si Nikolai pamatuje, že před více než deseti lety viděl lyžařskou stopu… Film o přátelství, cestě do neznáma, ale hlavně plný neskutečně fantastických sjezdů.

LAPLAND EXPLORER: Španělsko / 20 minut/ anglicky / české titulky

Nika Ballus, současná držitelka Guinessova světového rekordu za nejdelší kitesurfingovou cestu bez podpory, utrpěla v roce 2019 nehodu, která jí změnila život. Více než rok strávila v nemocnici, kde se zotavovala po úplné rekonstrukci nohy a snila o své další cestě. Její sen se stává skutečností o tři roky později. A je to pekelná jízda!

SALAŠ – Gruzínský freeride: Česká republika / 20 minut / česky

Zabořit prst do mapy Velkého Kavkazu, koupit stan a kamna, vyrobit expediční sáně vyrazit vstříc neznámému. O tom je nový film s názvem Salaš od Freerideguides.cz, který vznikl při objevování nové lokality v Gruzii.

20 MINUT PAUZA – občerstvení

LINE AND AIR: Švýcarsko / 39 minut/ anglicky / české titulky

Dechberoucí spojení snowboardingu a létání. Profesionální snowboardistka a pilotka Géraldine Fasnacht kombinuje své dvě největší vášně, aby společně s Marion Haerty Christinou Lusti podnikly sjezdy neuvěřitelně smělých a jinak nedostupných linií uprostřed Alp.

LALODGE: Francie / 10 minut/ francouzsky / české titulky

Jaké zimní disciplíny zvládne freeskier Hugo Laugier? Vtipně pojatý skeč o tom, jak si freeskier Hugo oblékne svůj nejlepší dres a v doprovodu,,trenéra“ a pětinásobného olympijského medailisty Martina Fourcada si vyzkouší biatlon, slalom a dokonce hokej!Užijte si deset minut zábavy a netradiční podívané v jednom z dílů seriálu LALODGE.

VSTUPNÉ 70,- Kč SNOW FILM FEST 2023

Pásmo dokumentárních filmů pro všechny milovníky zimních sportů