Chodil pro zboží do obchodů, s placením se však neobtěžoval

Chodil pro zboží do obchodů, s placením se však neobtěžoval. Svým jednáním způsobil muž ze Sokolova škodu přibližně 30 tisíc korun. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen.

Ilustrační foto

Policisté z obvodního oddělení Sokolov – město sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže pětapadesátiletému muži ze Sokolova.

Podezřelý muž se měl od konce srpna letošního roku do pondělí 16. října letošního roku v Sokolově dopustit krádeží nejméně v sedmi případech.

„V prvních čtyřech případech si měl vyhlédnout jednu z prodejen s drogerií, do které vstoupil třikrát během pěti dnů. Přistoupil k regálům, odkud následně odcizil zastřihovač vousů nebo několik parfémů a z prodejny odešel, aniž by za zboží zaplatil,“ uvedl policejní mluvčí Jan Bílek.

Na konci měsíce září měl opakovaně navštívit vnitřní prostor jedné z čerpacích stanic. Z těch opakovaně odcizil téměř šedesát kusů litrových lahví s motorovým olejem různých druhů.

„Poslední krádeže se měl podezřelý muž dopustit v pondělí 16. října krátce před čtrnáctou hodinou. To navštívil jeden z obchodních domů. V prostoru samoobslužných prodejen měl odcizit pět kusů bonboniér, které si uschoval a odešel bez zaplacení. Muže ale oslovil zaměstnanec ostrahy, kterého muž následoval a odcizené zboží následně vrátil,“ doplnil mluvčí.