Výpadovka z Aše na Cheb se opravuje, řidiči tu mají nařízenou „třicítku“

Frézováním asfaltu z jednoho jízdního pruhu byla spuštěna rekonstrukce více než tříkilometrového úseku silnice II/217 mezi okružní křižovatkou na Novém Žďáru a křižovatkou ulic Chebská a Okružní v Aši. Modernizace výpadovky z Aše na Cheb bude probíhat až do konce příštího roku a vyjde na více než 136 miliónů korun.

Foto: M. Vrbata

Dle rozhodnutí o částečné uzavírce, vydaného Odborem dopravy a silničního hospodářství Městského úřadu v Aši, bude oprava probíhat po etapách, přičemž  průjezdná bude vždy v jednom jízdním pruhu, kdy průjezd bude řízen pracovníky zhotovitele a semafory. Řidičům je doporučeno používat obchvatu města.  

Podrobnosti ke stavbě:

Rekonstrukci bude provádět společnost SW-AL průtah Aš, tvořená společnostmi SWIETELSKI stavební s.r.o. a ALGON, a.s. Vítěz uspěl ve výběrovém řízení s nabídkovou cenou 136 228 169,05 korun (cena je s DPH). Jedná se o investiční akci města Aš a Krajské správy a údržby silnic Karlovarského kraje, p. o., přičemž KSÚS bude opravovat silnici, město Aš chodníky, parkovací zálivy, veřejné osvětlení, napojení křižovatek na místní komunikace města a provede úpravy zeleně. Podíl města Aše je cca 23,3 milionu korun, podíl KSUS bude cca 112,9 miliónu korun. Stavba se uskuteční v letech 2023 a 2024.

Milan Vrbata, tiskový mluvčí Městského úřadu v Aši