Při dopravně bezpečnostní akci zkontrolovali policisté více než 500 vozidel

Před několika dny proběhla na území Karlovarského kraje dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřena na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči vozidel. Zkontrolováno bylo více než pět stovek aut. Nejčastěji byl zjištěn nevyhovující technický stav vozidel.

Ilustrační foto

Podle policejního mluvčí Jana Bílka bylo do akce zapojeno téměř sedm desítek policistů dopravní i pořádkové policie. Ti během dopravně bezpečnostní akce zkontrolovali 554 vozidel, přičemž zjistili 86 přestupků, z nichž 5 oznámili příslušnému správnímu orgánu a 81 vyřešili uložením pokuty příkazem na místě. „Nejčastěji zjištěným přestupkem byl nevyhovující technický stav vozidel. Dalším častým přestupkem bylo nepoužití bezpečnostních pásů a nepředložení dokladu pojištění odpovědnosti. Tři řidiči řídili svá vozidla pod vlivem návykových látek,“ uvedl.

Policisté v rámci akcí kontrolovali také dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů ve znění pozdějších předpisů. „Dále se policejní hlídky zaměřily na pátrání po odcizených motorových vozidlech, hledaných osobách, věcech a věnovaly pozornost také prověrce přepravovaných osob a kontrole zavazadlových prosto,“ doplnil mluvčí.