Milovníci dobrého vína zamíří na Seeberg

Po roce se na Seebergu uskuteční oblíbený Festival vína. Již osmého ročníku akce se zúčastní celkem 13 vinařů z Čech, Moravy i zahraničí. Zajímavosti o víně prozradí sommelier Richard Süss. K poslechu bude hrát stylová hudba v podání Galiani Gypsy Jazz. Během festivalu vína budou v prostorách hradu připraveny i hry pro děti. Festival se koná v sobotu 16. září a začne v deset dopoledne a potrvá do 21 hodin. Degustační sklenice bude pro každého zdarma.

Jako každý rok, tak i letos se návštěvníkům na hradě představí vinaři a dovozci vín z Česka i zahraničí. „Přítomní tak budou moci za přítomnosti vinařů a sommeliera ochutnat vzorky vín a také vyslechnout zajímavosti o vínech,“ uvedl zástupce kastelána hradu Jan Buriánek.

K dobrému pití patří také dobré jídlo, které také nebude na akci chybět. Návštěvníci si budou moci pochutnat na slaných, ale i sladkých dobrotách. V nabídce budou například vybrané druhy sýrů i uzenin.

„Ti nejmenší, kteří na hrad zavítají, si budou moci poskládat kamenné puzzle, anebo geometrické obrazce, takzvané tangramy,“ sdělila pedagožka Muzea Františkovy Lázně, Kateřina Doubravová. „Chybět na hradě nebude ani barevný písek, s kterým si děti budou barvit připravené obrazce. Připraveny budou i další atrakce,“ poznamenala muzejní pedagožka.

Lidé, kteří v sobotu na hrad zavítají, si zakoupí vstupenku a následně dostanou náramek. „Díky náramku si budou moci návštěvníci nejen vychutnávat vína, ale také si budou moci po celou dobu konání akce prohlédnout všechny prostory hradu Seeberg,“ poznamenal ředitel MKS a pověřený ředitel MM Františkovy Lázně Arnošt Němec.

Vstupné na akci bude 180 korun, děti od 7 do 15 let zaplatí 70 korun, děti do 6 let mají vstup zdarma.

Po celou dobu konání akce bude hostům k dispozici bezplatná autobusová doprava. Autobusy budou odjíždět z Městských sadů ve Františkových Lázní a to v časech: 9:45 13:30 14:30 a v 17:20 hodin. Ze Seebergu zpátky do města budou odjíždět v časech: 13:15 14:15 17:15 a 21:00 hodin.