V klášteře Teplá bude sobotní večer ve znamení netopýrů

V klášteře premonstrátů  v Teplé bude sobotní (9.9.)večer ve znamení netopýrů. Návštěvníci se seznámí zblízka s tajemnými nočními tvory.Akce se uskuteční od 19 hodin. Průvodcem bude Přemysl Tájek z AOPK ČR, RP Správa CHKO Slavkovský les.

Ilustrační foto

Jak uvedl průvodce akce na webových stránkách, od 19 hodiny budou pro děti připraveny netopýří hry, kde si vyzkouší, jaké je to v kůži netopýra. Mohou si zasoutěžit o netopýří ceny a i s dospělými shlédnout film o netopýrech s unikátními záběry z jejich života. K prohlížení bude na místě několik výstav s netopýří tématikou. Každých 15-20 minut bude možná speciální krátká prohlídka jedinečným podzemím kláštera. Od 20. hodiny bude připravena přednáška plná atraktivních snímků zachycujících neobyčejný život netopýrů. Návštěvníci si při ní ukáží jejich význam v přírodě i pro nás, lidské sousedy. Po soumraku se účastníci krátce projdou klášterní zahradou se speciálním ultrazvukovým detektorem, jež umožní nahlédnout do světa neslyšitelných netopýřích signálů. Největším lákadlem budou samozřejmě živí netopýři, kteří nebudou chybět ani letos. Zhruba po 21. hodině budou očekávány ukázky prvních odchycených netopýrů ze sítí přímo od řeky. Netopýři zde nad vodou a jejím okolí loví.

Parkovat lze na parkovišti před klášterem. Sebou je vhodná vlastní baterka a teplé oblečení. Sobotní akce se koná za každého počasí. Vstup na obě netopýří noci kromě vstupů do podzemí je zdarma.

Můžete se těšit na:

  • Ukázky odchytu živých netopýrů
  • Ultrazvukový detektor odhalující netopýří neslyšitelné signály
  • Přednášky o životě netopýrů
  • Ukázky a filmy ze světa netopýrů
  • Netopýří hry, při kterých si děti vyzkouší, jaké to je být na chvíli v kůži netopýra
  • Soutěžní kvíz pro děti i dospělé o netopýří ceny
  • Prodej výrobků s netopýří tématikou

Každých 15-20 proběhne speciální krátká prohlídka jedinečným klášterním podzemím (50 Kč)