Zatímco spala, přítel sázel za její peníze

Zatímco spala, přítel sázel za její peníze. K bankovnictví svojí družky se dostal pomocí otisku jejího prstu. Případ se sice stal na Náchodsku, ale jako poučení může sloužit i lidem v regionu.

Ilustrační foto

„Náchodští kriminalisté v těchto dnech odložili trestní stíhání sedmadvacetiletého muže z Náchodska, který měl své družce způsobit škodu přesahující čtvrt milionu korun, jelikož by bylo vzhledem k okolnostem neúčelné, je stíhán pro jinou majetkovou trestnou činnost s vyšší sazbou,“ uvedla policejní mluvčí Lucie Konečná s tím, že muž měl nejdříve využít její důvěry, když se za něho zaručila jako ručitel u nebankovní společnosti, kde si vzal půjčku, kterou však nesplácel. Zároveň když partnerka usnula, se měl v několika případech pomocí jejího otisku prstu dostat do jejího mobilního bankovnictví, ze kterého měl bez jejího vědomí provádět platby na sázkových portálech.

Muž byl podezřelý ze spáchání přečinů zpronevěra, podvod, neoprávněný přístup k počítačovému systému a neoprávněný zásah do počítačového systému nebo nosiče informací, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu hrozil trest odnětí svobody ve výši čtyř let.