Po celý týden se hrad Seeberg stane centrem šachistů. Konat se zde bude memoriál Ing. Jiřího Tišera

Letošní 9. ročník šachistického memoriálu Ing. Jiřího Tišera se uskuteční jako týdenní turnaj, hráči se sejdou na Seebergu. Akce se bude konat od pondělí 31. července do soboty 5. srpna vždy od 16 hodin.

Ilustrační foto Pixabay

„Hrad Seeberg jsme si pro memoriál vybrali proto, že pro šachisty je prostředí atraktivní,“ uvedl spoluorganizátor šachového turnaje Radek Zálešák. „Týdenní turnaj je pro mnohé dovolená, při které relaxují a mají příležitost prohlédnout si celý region, sdělil s tím, že nejmladšímu účastníkovi Danieli Vo je 7 let a je ze ŠK Valdštejn Cheb. „Nejstarší účastnicí, která bude každý den dojíždět z Karlových Varů, je Helena Růžičková z TJ Tašovice, které je 89 let. Doufám, že je losovací systém svede na jednu šachovnici a uvidíme souboj generací,“ doplnil spoluorganizátor.Do turnaje je přihlášeno 30 hráčů z celé České republiky.

Pořadatel nabídl možnost zahrát si šachy i návštěvníkům hradu. Zájemci budou mít na výběr zahrát si partii s velkými zahradními šachy nebo si hru vychutnat u stolečku v sále kreslírny.

Turnaj jednotlivců se odehraje švýcarským systémem na 7 kol, 90 min./partii + 30 s/tah (pro každého hráče). Losování turnaje počítačem, losovací program Swiss Manager. Výsledky turnaje budou zaslány k zápočtu LOK a FRL. Čekací doba je stanovena pořadatelem na 30 minut.

O pořadí rozhodne součet bodů dosažených jednotlivým hráčem. V případě rovnosti bodů rozhodne pomocné hodnocení v pořadí: Střední Buchholz, Buchholz, Sonnenborg-berger, vzájemná partie.