Několik hasičských jednotek vyjelo k požáru pole

Několik hasičských jednotek  vyjelo k požáru pole. Hořet začalo v neděli 23. července po druhé hodině odpolední v blízkosti chebské části Cheb-Slapany. Hrozilo, že se požár rozšíří i na nedaleký les.

Foto: Drážní hasiči Cheb

Jak uvedli chebští Drážní hasiči na svých stránkách na místo vyjela směna „A“ s CAS 30 Scania, VEA-L3T Ford Ranger a dronem k požáru pole v blízkosti chebské části Cheb-Slapany. Po příjezdu na místo události jednotka zahájila likvidaci požáru.  V průběhu likvidace požáru požádal velitel zásahu o vzlétnutí dronu, který provedl průzkum zda se požár nerozšířil do lesního porostu a také provedl závěrečný průzkum.

Jednotka u této události zasahovala společně s HZS Cheb, HZS Sokolov, JSDH Kynšperk nad Ohří, JSDH Hazlov, JSDH Skalná, JSDH Libá, JSDH Cheb- Háje a PČR Cheb.

Foto: Drážní hasiči Cheb

Ve stejný den vyjela směna „A“ Drážních hasičů Cheb s CAS 20 Scania na chebskou cyklostezku Cheb-Slapany, kde byl hlášený požár lesní hrabanky. Jednotka provedla likvidaci požáru za pomoci jednoho proudu C.

O několik hodin později vyjela směna „A“ s VEA-L3T Ford Ranger a dronem k opět požáru hrabanky v lese na chebské cyklostezce Cheb-Slapany. Ten to požár  byl o 50 metrů dál než ten předešlý. Velitel zásahu HZS Cheb požadoval po jednotce Drážních hasičů provést průzkum za pomoci dronu.

Jednotka u této události zasahovala společně s HZS Cheb, JSDH Hazlov a PČR Cheb.

Foto: Drážní hasiči Cheb