V muzeu chystají přednášku o pozoruhodných osudech pěti známých žen

Ve františkolázeňském muzeu chystají přednášku Emila Hrušky o pozoruhodných osudech pěti známých žen. Akce se uskuteční ve čtvrtek 27. července od 17.30 hodin. Po přednášce následuje beseda s autogramiádou, některé knihy E. Hrušky budou pro zájemce k dispozici.

Autor literatury faktu bude mluvit o pozoruhodných osudech pěti známých žen, které ve 30. letech pobývaly ve Františkových Lázních. Osud šesté ženy, pocházející z Františkolázeňska, byl spojen s neuvěřitelně dobrodružným, ale zároveň tragickým válečným příběhem Adolfa Kaima z Hazlova u Františkových Lázní.

Emil Hruška ve svých knihách reflektuje témata druhé světové války, nacismu, tajných služeb, kriminálních případů i osudů historických osobností. (Sudetoněmecké kapitoly, Konrad Henlein – vůdce sudetských Němců, Pán protektorátu – K. H. Frank známý a neznámý, Mata Hari z Chebu, Nacisté a české poklady, Král českého braku, Vraždy v pohraničí, Pohraniční pitaval, Souřadnice smrti a jiné) Publikoval velké množství příspěvků v českém a německém tisku.