Odcizil elektrickou koloběžku. Vybíral peníze z cizích karet a poničil botičku na zaparkovaném autě

Odcizil elektrickou koloběžku a poničil botičku na zaparkovaném autě. Dvaatřicetiletý muž toho stihl za necelé dva měsíce mnohem víc. Vybral také peníze z karty své babičky, ale  bez jejího vědomí. Když začátkem června našel peněženku, neodevzdal ji  začal z platební karty vybírat. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, jelikož byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen. 

Ilustrační foto

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaatřicetiletého muže z Chebska, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Obviněný muž měl v první polovině května letošního roku na Chebsku vniknout do jedné z prodejen s elektrickými koloběžkami. „Jednu z nich měl odcizit a odtlačit jí za budovu. Později koloběžku na místě policisté vypátrali a předali zpět majiteli. O necelé dva týdny později měl na vozidle, které užíval, poškodit takzvanou botičku. S vozidlem měl následně odjet k zaparkovanému vozidlu značky Citroen, ze kterého odcizil registrační značky, které umístil na své vozidlo,“ informoval policejní mluvčí Jan Bílek. O několik minut později byl zastaven a kontrolován policisty z obvodního oddělení v Mariánských Lázních.

V dubnu letošního roku, měl se svolením přespávat u své babičky. „Bez jejího souhlasu se měl zmocnit její platební karty, ke které si již dříve zjistil PIN kód. Z karty měl poté provést několik výběrů finanční hotovosti,“ sdělil mluvčí s tím, že v posledním případě měl na začátku června letošního roku najít peněženku s osobními doklady, finanční hotovostí a platební kartou. Kartu si ponechal a provedl s ní tři bezkontaktní platby. Čtvrtá platba mu byla zamítnuta.

Svým jednáním měl způsobit škodu přibližně 50 tisíc korun.