Při dopravní nehodě dvou osobních aut došlo k těžkému zranění řidičky

Při dopravní nehodě dvou osobních aut nedaleko Verušiček došlo k těžkému zranění dvaašedesátileté řidičky. K události došlo ve středu 19. července krátce po 16 hodině. Silnice byla v průběhu vyšetřování dopravní nehody zcela uzavřena. Policisté na místě řídili dopravu a vozidla odkláněli na objízdnou trasu. Přesná příčina a okolnosti dopravní nehody jsou nadále v šetření policistů.

Foto: Policie ČR

„K nehodě mělo dojít tak, že devětapadesátiletý řidič osobního automobilu značky Ford jedoucí ve směru od Prahy do Karlových Varů se zřejmě nevěnoval řízení a z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde narazil do protijedoucího vozidla značky Nissan, které řídila dvaašedesátiletá žena,“ informoval policejní mluvčí Jan Bílek s tím, že Při dopravní nehodě utrpěla žena vážná zranění, se kterými byla letecky transportována do nemocnice. Devětapadesátiletý muž utrpěl lehká zranění, se kterými byl Zdravotnickou záchrannou službou převezen do nemocnice.

Foto: Policie ČR

Jak uvedli hasiči Karlovarského kraje na svých stránkách, na místě nehody zasahovali společně s dalšími složkami IZS. Vyprostili jednu osobu z havarovaného automobilu, pomohli Zdravotnické záchranné službě s ošetřením dvou zraněných osob, zajistili místo pro přistání vrtulníku Letecké záchranné služby a pomohli s transportem pacienta do vrtulníku. Dále zabezpečili únik provozních kapalin z obou havarovaných vozidel a asistovali s jejich naložením odtahové službě. Následně ještě provedli úklid vozovky na úseku cca 300 metrů. Na místě události zasahovaly čtyři jednotky hasičů.

Foto: HZS Karlovarského kraje

„Po dopravní nehodě se řidiči podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla u obou s negativním výsledkem,“ doplnil Jan Bílek.

Foto: HZS Karlovarského kraje