Německo a Česká republika mají novou královnu porcelánu

Německo a Česká republika mají novou královnu porcelánu. Annika I. byla korunována v minulých dnech  v  divadle Rosenthal v rámci zahájení Týdnů bílého zlata v Selbu.

Annika Steidl ze Selbu je novou královnou porcelánu. Foto Porzellanstraße e.V. / Andreas Gießler

Jak uvedli pracovníci Porzellanikonu, dvacetiletá Annika Steidl přebírá funkci na jeden rok a zastupuje spolek Cesta porcelánu a její členy  na bavorsko-české turistické trase. Hlavním úkolem královny  ze Selbu je propagovat turistiku v  zemi bílého zlata, ale také více než 200letou historii výroby porcelánu v Oberfranken (Horních  Francích), Oberpfalz (Horním Falci) a Karlovarském kraji

Anika I. ystřídá Nicole I., která úřad královny zastávala poslední tři roky – z důvodu coronovirové  pandemie déle než kdokoli jiný před ní

Podle informací Porzellanikonu , tak v nadcházejících týdnech čeká Anniku I. opravdový maraton, protože kromě účasti na početných slavnostech v regionu se první srpnový víkend v Selbu uskuteční i tradiční Slavnosti porcelánu.  Největší evropský bleší trh s porcelánem zahájí nová královna porcelánu 5. srpna společně se  starostou Selbu Ulrichem Pötzschem. Samozřejmě bude rozdávat i autogramy a fotografie u stánku  Cesty porcelánu.

Spolek Cesta porcelánu je zodpovědný nejen za volbu královny porcelánu, ale také iniciátorem a  provozovatelem jedné z nejromantičtějších přeshraničních turistických tras v Německu, která spojuje  severní Bavorsko s Horními Franky a Horní Falc s Karlovarským krajem v České republice. Společná  historie výroby porcelánu je kulturním dědictvím, kterému se spolek věnuje.

Zdroj: Spolek Cesta porcelánu