Muž řídil v zákazu a během několika hodin dvakrát nadýchal

Toužimští policisté zastavili během několika hodin dvakrát stejného řidiče. Jednačtyřicetiletý muž měl zákaz řízení a v krvi alkohol. Poprvé nadýchal 2,24 promile, když ho policisté zastavili podruhé, dechová zkouška ukázala 1,70 promile. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Ilustrační foto

Policisté z obvodního oddělení Toužim sdělili podezření ze spáchání přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky jednačtyřicetiletému muži z Karlovarska.

„Policisté z obvodního oddělení Toužim v sobotu 1. července prováděli dohled nad dodržováním bezpečnosti a plynulosti silničního provozu,“ uvedl policejní mluvčí Jan Bílek. „Krátce po jedné hodině ranní si na pozemní komunikaci II/198 z Toužimi směrem do Bochova všimli projíždějícího motorového vozidla značky Škoda, které se rozhodli předepsaným způsobem zastavit a zkontrolovat jeho osádku. Při silniční kontrole se jednačtyřicetiletý muž podrobil orientační dechové zkoušce, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,24 promile. Následnou lustrací policisté zjistili, že má vysloven platný zákaz řízení. Podezřelý muž dále odmítl lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu,“ sdělil. Další jízda mu byla zakázána.

„O několik hodin později, konkrétně kolem dvaadvacáté hodiny, si policisté z obvodního oddělení Bečov nad Teplou v Toužimi všimli stejného osobního vozidla značky Škoda, které opět řídil jednačtyřicetiletý muž, který má vysloven platný zákaz řízení. I v tomto případě se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,70 promile,“ doplnil mluvčí.