Sedl za volant se zákazem řízení a pod vlivem drog

Sedl za volant se zákazem řízení a pod vlivem drog. Řeč je o osmatřicetiletém muži, kterému teď hrozí v případě odsouzení až dva roky za mřížemi. Policisté z obvodního oddělení Aš sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání muži z Chebska.

Ilustrační foto 

„V sobotu 17. června letošního roku prováděla hlídka z obvodního oddělení Aš dohled nad dodržováním bezpečnosti a plynulosti silničního provozu v Aši a blízkém okolí,“ informoval policejní mluvčí Jan Bílek. „Krátce před desátou hodinou ranní si policisté všimli osobního motorového vozidla značky Volkswagen, které se rozhodli předepsaným způsobem zastavit a zkontrolovat jeho osádku,“ uvedl s tím, že při silniční kontrole osmatřicetiletý muž nepředložil řidičský průkaz. Následnou lustrací policisté zjistili, že má Městským úřadem Cheb vysloven platný zákaz řízení.

Dále se řidič podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyšel s pozitivním výsledkem na látky THC a amphetamine/metamphetamine.