Vydejte se do muzea na přednášku s názvem Putování za Janem Žižkou

Ve františkolázeňském muzeu přichystali přednášku. Přednášejícím bude spisovatel Otomar Dvořák. Akce s názvem Putování za Janem Žižkou se uskuteční v úterý 20. června od 17.30 hodin.Po přednášce následuje beseda s autogramiádou knih Otomara Dvořáka, které budou pro zájemce k dispozici.

Posluchači se vydají po stopách legendárního vojevůdce zanechaných v české krajině. Poznají, jak dnes vypadají místa, na nichž se odehrávaly proslulé bitvy, prozkoumejme hrady, zříceniny a historická města. Připomenuty budou také lidové pověsti a legendy. Na základě autorových bádání vznikl televizní seriál i poutavá a úspěšná kniha.

Otomar Dvořák je autor více než třiceti knih, několika divadelních her, televizních scénářů a písňových textů. Píše literaturu faktu týkající se historických a přírodních záhad či tajemných míst v krajině. Na svém kontě má i několik netradičních cestopisů. Významnou částí jeho tvorby jsou i beletristická díla z oblasti historie, sci-fi, fantasy a hororu. Pro televizi CS film připravuje cyklus publicistických pořadů Magazín záhad a Tajemná místa.