Den s vodními záchranáři přilákal množství lidí

O uplynulém víkendu se uskutečnila v Mariánských Lázních na koupališti Lido akce Bezpečně na vodu. Přítomné čekal pestrý program plný zábavy, ale také užitečných rad.

Foto: Tomáš Richter

Na začátku se představil místní vodácký klub TJ Lokomotiva s ukázkami, která komentoval Jiří Čapek. Obrovský úspěch měla i půjčovna DRONTE. Zájemci si od nich mohli půjčit lodě, ale dozvěděli se také cenné rady od majitele M. Pražáka.

 I když v průběhu akce trošku zapršelo, přesto to lidi neodradilo od sledování ukázky záchrany tonoucího v podání skvělých záchranářů HZS Karlovarského kraje. Ti předvedli profesionální zásah a transport zachráněného na břeh, kde si ho převzala vodní záchranná služba, která pokračovala v oživování. Odborný komentář zajistil Petr Ansl z HZS.

Foto: Tomáš Richter

Velký dík patří také jednotkám IZS jak z řady Policie ČR nebo HZS Karlovarského kraje. Vodní záchranné služby, samozřejmě i stánkařům kteří doplnili nabídku pro návštěvníky této akce.

V rámci doprovodného programu si děti mohly namalovat keramickou lodičku, hrát hry u našich partnerů mezi, které patřil třeba František Cmorej jenž vytvořil originální střelnici nebo Jan Karlíček se svojí firmou Denato swim, ten vysvětloval lide prevenci u vody a aplikaci záchranka nebo pojišťovna 211. Nesmím zapomenout na skvělé míchané nápoje od Simplybar, sladké pokušení Wafle Koki nebo krásné výrobky Karel Hlavsa.

V 17 hodin proběhla záchrana tonoucího tentokrát ze břehu, kterou předvedla vodní záchranná služba. Moderování se zhostil David Petřík, který scénu profesionálně odmoderoval. Na závěr akce proběhl dětský bezpečnostní kvíz z celého dne s cenami od pádlujte.cz

Chtěl bych poděkovat všem, kteří akci podpořili osobní účastí. Mediálním partnerů jako třeba Živému Chebsku,  Rádiu Blaník, firmě Badlido – která poskytla prostředí této akce, Milanovi Uxovi a rodinnému pivovaru Chodovar, kteří zajistili občerstvení pro vystupující, o skvělé ozvučení a dětskou diskotéku se postarala firma Jiroz. Úklid a odvoz odpadu zajistila firma TDS. Moje velké díky patří městu Mariánské Lázně, které finančně podpořilo tuto úžasnou akci.

V neposlední řadě chci poděkovat svým přátelům, kteří pomáhají všemi směry a hlavně mé rodině za podporu a fyzickou pomoc na místě. Díky ohlasům, které jsem slyšel osobně a i v pozdějších reakcích, pevně věřím, že tato akce se stane tradiční a město bude mít svůj vlastní originální dětský den v kouzelném prostředí přírodního koupaliště Lido.

Tomáš Richter