Po cizí ženě chtěl peníze, když mu je nedala, napadl ji pěstí

Až na deset let by mohl jít do vězení šestačtyřicetiletý muž, který na karlovarském parkovišti pěstí napadl cizí ženu poté, co mu nedala peníze. Napadená následně vyhledala lékařské ošetření v nemocnici. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl tak muž vzat do vazby.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestačtyřicetiletého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.

Podle policejního mluvčí Jana Bílka obviněný muž se měl v pátek 2. června letošního roku pohybovat po jednom z parkovišť v Karlových Varech. Krátce po dvanácté hodině na parkoviště přijela se svým vozidlem značky BMW jemu neznámá osmadvacetiletá žena. „Měl přistoupit k jejímu vozidlu a požádat jí o finanční hotovost. Sdělila mu, že bude platit platební kartou, přičemž muž začal být agresivní a začal jí vyhrožovat fyzickou újmou, pokud mu peníze nevydá. Žena poté přejela na parkovací místo a než stihla dát okénko zpět nahoru, muž jí fyzicky napadl úderem rukou do oblasti hlavy. Při odchodu ještě kopem poškodil levé přední dveře u osobního automobilu, čímž způsobil škodu téměř 10 tisíc korun,“ uvedl.

Policisté se případem začali okamžitě zabývat, a šestačtyřicetiletého muže o pár desítek minut později zadrželi.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.