Havaroval na elektrické koloběžce. Policistům poté nadýchal 2,83 promile

Třicetiletý muž v Chodově havaroval na elektrické koloběžce. Policistům poté nadýchal 2,83 promile. Při dopravní nehodě muž utrpěl zranění, se kterými byl Zdravotnickou záchrannou službou převezen do nemocnice.

Ilustrační foto

„V sobotu 3. června letošního roku došlo v Chodově k dopravní nehodě muže na elektrické koloběžce,“ informoval policejní mluvčí Jan Bílek s tím, že k té mělo dojít tak, že třicetiletý řidič jedoucí ulicí Nádražní nezvládl řízení a přejel do protisměru. Následně havaroval na přechodu pro chodce. Po příjezdu policejní hlídky se muž podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,83 promile.

Přesná příčina a okolnosti této dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření.

Prevence:

  • Jako řidič nesmí jezdec na elektrokoloběžce či cyklista před jízdou ani během jízdy požít alkohol nebo jiné návykové látky.
  • Uživatel elektrokoloběžky by měl dbát i na povinnou výbavu, která obsahuje minimálně dvě na sobě nezávislé účinné brzdy, zadní odrazku červené barvy, odrazky oranžové barvy na paprscích alespoň jednoho kola, v případě snížené viditelnosti světlomet svítící dopředu bílým světlem a zadní svítilnu červené barvy.