Ašská radnice má zájem o budovu pošty. Vzniknout by zde mohlo přibližně patnáct bytů

Ašská radnice má zájem o budovu pošty. Vzniknout by zde mohlo přibližně patnáct městských bytů. Česká pošta, s.p. nabízí k prodeji budovu na Poštovním náměstí, včetně okolních pozemků. Za čtyřpodlažní objekt požaduje dle znaleckého posudku 16,5 miliónu korun. Záměr je v samém počátku a bude teprve projednán v příslušných komisích a posléze orgánech města.

Foto: Městský úřad Aš

„O budovu projevilo zájem město Aš. Proto se 18. května uskutečnila její prohlídka, včetně sklepů a půdních prostorů, které se zúčastnil starosta města Vítězslav Kokoř a vedoucí odboru správy majetku a investic Bedřich Waldert,“ uvedl tiskový mluvčí Městského úřadu v Aši Milan Vrbata. „Bylo konstatováno, že objekt pošty je v dobrém stavu a přestavbou tří podlaží by zde mohlo vniknout kolem 15 bytů,“ sdělil mluvčí s tím, že v případě, když město Aš budovu koupí, bude zde zachována poštovní úřadovna, což je podmínkou prodeje ze strany České pošty.

Budova ašské pošty je nejméně 117 let stará, v archivech města se uvádí, že patřila do komplexu budov firmy Bratři Adlerové. Její existence se objevuje v adresáři z roku 1906.