Komentovaná prohlídka zavede zájemce po stopách slavných návštěvníků Mariánských Lázní

Dozvědět se zajímavosti o slavných návštěvnících Mariánských Lázní mají zájemci možnost na speciálních komentovaných procházkách. Infocentrum města Mariánské Lázně pořádá pravidelně  tematické prohlídky. Ta nejbližší se uskuteční v sobotu 20. května  v 15.30 hodin. Sraz zájemců je  v Turistickém informačním centru, Hlavní 47, tel. 777 338 865. Délka exkurze je cca dvě hodiny. Cena je 150 korun.

Foto: Archiv organizátorů

Ve zlatých časech vznikajících lázní byly Mariánské Lázně jednou z destinací, kterou musel navštívit každý, kdo ve společnosti něco znamenal. Mariánské Lázně proto byly centrem společenského i politického dění navštěvovány řadou významných osobností – státníky, básníky, hudebními skladateli, spisovateli. Návštěvu těchto lidí připomínají sochy, památníky a pamětní desky v místech, kde trávili svůj pobyt.

Slevy

Nárok na slevu 10% mají děti od 8-15 let (děti do 7 let zdarma), studenti s platným průkazem, držitelé karty ZTP a držitelé Senior karty. Držitelé Karlovy Vary REGION CARD mají prohlídku zdarma. Uvedené ceny platí na osobu.