Policisté pátrají po svědcích nehody, při které došlo ke zranění motorkáře

Policisté ze sokolovského dopravního inspektorátu pátrají po svědcích dopravní nehody, při které došlo k těžkému zranění motocyklisty. Událost se stala v úterý 9. května letošního roku krátce před dvacátou hodinou na dálnici D6. Policisté žádají případné svědky této dopravní nehody, kteří v inkriminovanou dobu místem procházeli či projížděli, a nehodu mohla zaznamenat palubní kamera v jejich vozidle, aby volali na bezplatnou telefonní linku 158.

Foto: Policie ČR

Podle policejního mluvčí Jana Bílka k nehodě mělo dojít tak, že osmatřicetiletý řidič motocyklu značky Yamaha jel po dálnici ve směru od Lokte do Sokolova v zúženém úseku. V místě, kde se pozemní komunikace opět rozšiřuje, začal předjíždět nákladní soupravu, kdy zřejmě nepřizpůsobil rychlost a uvedl motocykl do smyku. Následně upadl na silnici a poté na betonový odvodňovací kanál.

„Řidič utrpěl těžká zranění, se kterými byl letecky transportován do nemocnice. Vzhledem ke zranění řidiče nebylo možné na místě provést orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, a proto byl nařízen odběr krve v nemocnici,“ upřesnil mluvčí. 

Informace k této dopravní nehodě, které pomohou při vyšetřování, je taktéž možné sdělit policistům na kterémkoliv obvodním oddělení.