Spisovatelka Alena Vávrová představí v chebské knihovně nový rukopis

Zcela nový rukopis představí posluchačům františkolázeňská spisovatelka a básnířka Alenka Vávrová. Akce s názvem Bez růžových brýlí – zato s ohnivou panenkou se uskuteční v náhradních prostorách chebské Dětské knihovny v úterý 25. duna od 17.30 hodin. O hudební doprovod se postará výtečná Alena Nídlová.

Spisovatelka si od mládí nesmírně váží knihoven a lidí, kteří v nich pracují a vytvářejí často svou prací a přístupem ke svým čtenářům z knihoven Skutečná místa pro duši. Vávrová má zvláštní vztah právě k chebské knihovně. Mnoho let v ní vedla Klub mladých autorů, do něhož se sjížděli začínající autoři z celého plzeňského kraje. Mnozí už dnes mají za sebou význačnou spisovatelskou kariéru. Jejímu srdci nejbližší byli: Viktorka Rybáková, Standa Sedlák, Ivo Hucl, Sabina Karasová a další.

Alena vyjádřila obdiv k práci chebské knihovny po nedávném požáru v hlavní budově, který zničil celý její knižní fond pro dospělé, včetně knih regionálních autorů. „Tu se název Ohnivá panenka dotýká emotivně i zlého ohnivého kohouta…“ poznamenala hořce autorka. Chebští občané a  milovníci dobré literatury mohou zcela jako první slyšet ukázky z knihy, která má v letošním roce vyjít, a to opět ve v nakladatelství Sursum. Bude ji výrazně doprovázet Ohnivá panenka ilustrátorky Dáši Ubrové,“ uvedla  Alena Vávrová a vyjádřila obdiv nad tím, jak se tu ilustrátorské umění stává rovnocennou složkou k básním  a proto touží uvést  jméno ilustrátorky i na knižní obálce.