Na dosud nepublikovaných fotografiích ožijí slavní návštěvníci Františkových Lázní

Finišujeme s přípravou nové výstavy. Vernisáž plánujeme  v předvečer zahájení lázeňské sezóny na pátek 19. května. Jmenovat se bude Lidé, osudy, události. A budou jí tvořit dosud neznámé fotografie významných osobností, které  navštívily FL nebo událostí, které se ve FL odehrály.

Edvard Beneš – Archiv Městského muzea Františkovy Lázně

„Jde o fotografie ze soukromé sbírky, které budou po skončení výstavy věnovány našemu Muzeum Františkovy Lázně, Hrad Seeberg, Rezervace Soos,“ informoval ředitel františkolázeňského muzea Aleš Česal.  „Co fotografie, to zajímavý osud. Někdy dramatický a někdy bohužel i tragický. Práce to byla docela detektivní. Například určit, kde která osoba stojí,“ uvedl. Pomohli i místní znalci. Či vůbec identifikovat danou celebritu.

„Podařilo  se nám kupříkladu přesně datovat  jednu fotku Edvarda Beneše, který ve Františkových Lázní navštívil manželku Hanu, zahrál si tenis a odskočil si do Aše na místo, kudy prchal v roce 1915 z Rakousko-Uherska za TGM do Švýcarska,“ doplnil ředitel s tím, že k výstavě bude přichystán i katalog,  protože každá výstava jednou skončí a nám bylo líto tyto unikáty i texty k nim jen tak založit do depozitáře. Tak se těšíme a doufáme, že se vám bude výstava líbit.