Dopravní nehoda 10 osobních a tří nákladních aut se naštěstí obešla bez vážného zranění

Dopravní nehoda 10 osobních a tří nákladních aut se naštěstí obešla bez vážného zranění. K události došlo ve středu 15. března na silnici u Bochova. Pozemní komunikace byla po dobu vyšetřování dopravní nehody několik hodin zcela uzavřena. Policisté na místě po celou dobu řídili provoz a vozidla odkláněli na objízdnou trasu. Přesná příčina a okolnosti této dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření.

Foto: Policie ČR

Ve středu 15. března letošního roku kolem 16:30 hodin došlo na pozemní komunikaci I/6, konkrétně poblíž Bochova na Karlovarsku, k hromadné dopravní nehodě. Podle policejního mluvčí Jakuba Kopřivy k té mělo dojít tak, že třiapadesátiletý řidič nákladního automobilu značky Ford s návěsem, který jel ve směru na Karlovy Vary, zřejmě nepřizpůsobil jízdu zasněžené vozovce a hustému sněžení, dostal smyk a přejel do protisměru, kde narazil do levé boční části osobního automobilu značky Škoda.

Foto: Policie ČR

„Devatenáctiletá řidička osobního automobilu značky Opel, která se blížila k místu dopravní nehody ve směru od Prahy, taktéž zřejmě nepřizpůsobila svou jízdu zasněžené pozemní komunikaci a na kolonu stojících vozidel měla zareagovat prudkým sešlápnutím brzdového pedálu. Tím uvedla automobil do smyku a ten po jeho roztočení narazil do vozidel značky Volkswagen a Peugeot,“ informoval mluvčí s tím, že vozidlo značky Volkswagen mělo poté narazit do stojícího nákladního automobilu značky Fiat, které vlivem tohoto nárazu narazil do stojícího vozidla značky Škoda.

Foto: Policie ČR

Vlivem všech těchto nárazů mělo následně dojít ještě k několika dalším drobným střetům jednotlivých stojících osobních automobilů v místě dopravní nehody.

„Do hromadné dopravní nehody se nakonec zapojilo 10 osobních automobilů a 3 nákladní vozidla. Při této hromadné dopravní nehodě naštěstí došlo jen ke dvěma lehkým zraněním. Obě spolujezdkyně byly převezeny do nemocnice k ošetření,“ upřesnil Jakub Kopřiva

Všichni řidiči se podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která u všech vyšla s negativním výsledkem.

Foto: Policie ČR