Seriál Malá bubenice, který se natáčel také v Chebu, můžete aktuálně sledovat v televizi

Špióni v Chebu! Náměstí Krále Jiřího před pěti lety obsadili filmaři. Rakouské město šedesátých let. Právě do této podoby přeměnili filmaři chebské náměstí Krále Jiřího z Poděbrad. Výlohy s německými nápisy a zaparkovaná auta, která již dnes patří do kategorie veteránů. Místo si filmaři vybrali k natáčení seriálové verze Malé bubenice (The Little Drummer Girl). Režisérem seriálu je Chan-Wook Park. Seriál je možné aktuálně sledovat na ČT art. Ve třetím díle, který televize uvede v pátek 3. března, se odehraje jedna ze scén z náměstí Krále Jiřího.

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4365689

Špionážní thriller pojednává o mladé talentované herečce Charlie (Pugh), která se v Řecku zaplete s podmanivým cizincem (Skarsgård). Brzy zjistí, že jeho zájem je spíš profesní než romantický. Jde totiž o špiona izraelské rozvědky, který ji uvede to sítě plánů a intrik spřádaných jedním mistrným agentem (Shannon).

Chebsko se těší zájmu filmařů. Před několika lety byl v Chebu natáčen dvoudílný film Jan Hus pod vedením režiséra Jiřího Svobody. Před pár lety, v adventním čase, se na chebských vánočních trzích natáčel snímek podle předlohy Marie Poledňákové s názvem, Ten, kdo tě miloval. V dnes již neexistujícím klášteře natáčeli filmaři několik scén k seriálu Rapl. Františkovy Lázně si zase vybral režisér Vít Karas k natáčení scén k pohádkovému příběhu Přání k mání. V Mariánských Lázních se natáčela epizoda seriálu Dáma a král.