Františkovy Lázně ovládne masopustní veselí

Chystejte masky a dobrou náladu! Jako každý rok, tak i letos projde Františkovými Lázněmi masopustní průvod. Akce se skuteční v pondělí 20. února od 15 hodin. Sraz je před Základní uměleckou školou Járy Cimrmana, odkud vyjde průvod na cestu středem města.

Františkovými Lázněmi prošel masopustní průvod

„Masopustní průvod je určen převážně pro naše žáky a jejich rodiče, ale rádi uvítáme i ostatní občany Františkových Lázní,“ uvedl Zástupce ředitele ZUŠ Bohumil Polívka. „Žáci z divadelního oboru pod novým vedením učitelky Pavly Janiššové, herečky Západočeského divadla v Chebu, zahrají na třech stanovištích připravené scénky právě k masopustu. Paní ředitelka Miroslava Pešková nakoupí koblihy, které ponesou děti v košíku a budou je rozdávat. Co se týče hudby, průvod doprovodí, jako tradičně lidovou hudbou učitelé hudebního oboru. Všechny tímto srdečně zveme, ať už v maskách nebo bez, dobrou náladu rádi navodíme všem,“ doplnil.

Trasa povede kolem Divadla Boženy Němcové, LD Belvedere a po Národní třídě směrem k fontáně u Sadové kavárny, kde průvod končí.

Masopustní průvod ve Františkových Lázních v roce 2019. Autor: Milan Daněk