Návštěvníky Františkových Lázní může provádět plnohodnotný virtuální průvodce v podobě mobilní aplikace

Pavilon Františkova pramene, Luisiny lázně, katolický kostel Povýšení sv. Kříže, Lázeňský dům Tři lilie, to jsou jen některé památky, které se pojí s lázeňským historickým městem Františkovy Lázně. Návštěvníci se zde mohou seznámit s místy, jež navštívili světoví velikáni a která se jim stala inspirací při tvorbě hudebních a literárních děl.

Odkaz na aplikaci

„Destinační a informační agentura Františkovy Lázně ve spolupráci s firmou SmartGuide připravila společnou oficiální aplikaci s historicky faktickým a kvalitním obsahem pro české i zahraniční návštěvníky,“ uvedla ředitelka františkolázeňského infocentra Lenka Šimáčková. „Audioprůvodce jim v mobilu přiblíží historii a seznámí je se zajímavostmi města. Aplikace nabízí návštěvníkům trasu s názvem „Historická vycházka lázněmi Císaře Františka“, která je zavede na 16 míst neodmyslitelně spojených s tímto městem. Další připravenou trasou je „Terapeutická krajina G. Wiedermanna“, která hosty dovede na místa, jež nesou podpis G. Wiedermanna a to jsou nejen františkolázeňské stavby, ale také zelené parky a památníky,“ doplnila. Všechny trasy jsou nabízeny zdarma v české, německé a anglické mutaci.

Virtuální průvodce SmartGuide umožní turistům chodit samostatně bez skupinek, čímž se více rozprostřou v prostoru a předejde se dalšímu šíření koronaviru.“ Pomocí GPS telefon ví, kde se nacházíte, a podle toho vypráví poutavé příběhy o daném místě nebo vás dovede k místu, které vás zajímá. Celého průvodce lze stáhnout offline včetně map a audia a ušetřit tak mobilní data. Přes všechny výhody nového průvodce SmartGuide zůstává i nadále možnost prohlídky města s „živým“ průvodcem, neboť i taková prohlídka má své výhody,“ doplnila Lenka Šimáčková.

Za revolucí v bezpečném a pohodlném poznávání nových destinací stojí česká společnost SmartGuide. Její technologickou platformu pro publikování interaktivních audiovizuálních průvodců používá město Františkovy Lázně nově a celkem je dostupných přes 400 destinací po celém světě. SmartGuide si oblíbili cestovatelé, kteří chtějí prozkoumávat památky svým vlastním tempem, poslouchat úžasné příběhy připravené místními průvodci a objevovat skrytá místa mimo hlavní cestu.

Projekt vznikl za finanční podpory Karlovarského kraje