Odcizil několik věcí a řídil se zákazem řízení

Až na tři roky by mohl jít do vězení čtyřiatřicetiletý muž z Chebska. Chebští kriminalisté muže obvinili ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

„Obviněný muž měl v pondělí 19. prosince loňského roku krátce před sedmou hodinnou ranní procházet kolem jedné z prodejen potravin v menší obci na Chebsku,“ informoval policejní mluvčí Jan Bílek. „Na budově si měl všimnout připevněné bezpečnostní kamery, kterou odcizil a z místa odešel. Jen o tři později měl ve stejné obci vniknout do bytové jednotky. Tu měl prohledat a odcizit z ní například dva mobilní telefony s příslušenstvím, katalyzátor nebo dvě vstupenky na koncert,“ sdělil.

Za dalších pět dní měl muž vyrazit k další krádeži, tentokrát v Mariánských Lázních. U jednoho z nákupních domů si měl všimnout nezajištěné elektrické koloběžky, kterou odcizil a z místa odešel. 

„V úterý 17. ledna letošního roku krátce po jedné hodině ranní měl čtyřiatřicetiletý muž řídit v Mariánských Lázních osobní motorové vozidlo značky Renault. Jelikož mělo vozidlo v nočních hodinách zhasnutá světla, rozhodli se ho policisté z obvodního oddělení Mariánské Lázně předepsaným způsobem zastavit a zkontrolovat,“ uvedl mluvčí s tím, že při lustraci policisté zjistili, že byl muži vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

Svým jednáním měl způsobit škodu přibližně 32 tisíc korun.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen.