Všechny složky IZS vyjely k pádu malého sportovního letadla

Všechny složky IZS vyjely k pádu malého sportovního letadla. K události došlo v pondělí 16. ledna před 13 hodinou obce Rájov na Chebsku. Záchranáři převezli do nemocnice zraněnou ženu a muže.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Záchranáři přijali krátce před 13. hodinou výzvu o pádu malého sportovního letadla. “K události jsme vyslali dvě naše záchranná vozidla a zasahovala také letecká záchranná služba Plzeň. Na místě jsme ošetřili muže ročník 1973, který byl transportován s lehkým zraněním do karlovarské nemocnice. Druhá zraněná osoba byla žena ročník 1982, kterou transportovala Letecká záchranná služba do Fakultní nemocnice v Plzni s lehkým až středně těžkým zraněním,“ informoval mluvčí záchranné služby Radek Hes.

Foto: HZS Karlovarského kraje

„Hasiči přijeli na místo události ve chvíli, kdy byli zranění již v péči záchranné služby,“ uvedl mluvčí HZS Karlovarského kraje Martin Kasal. „Připravili jsme místo pro přistání záchranářského vrtulníku. V současné době se čeká na vyšetřovatele leteckého provozu, poté dojde k ručnímu vyproštění stroje, který je na rozbahněném místě v korytě potoka,“ doplnil.

Foto: HZS Karlovarského kraje