Knihovna se těší na „dobré zprávy“

Výtvarnou soutěž pro děti do 15 let vyhlásilo oddělení pro děti městské knihovny v Chebu. Tématem letošního ročníku jsou „Dobré zprávy“.

Ilustrační foto Pixabay

„Vyhlášené jsou dvě soutěžní kategorie, přičemž každá má trochu rozdílná zadání: 1. – 5. třída – libovolná výtvarná technika, 6. – 9. třída – výtvarná technika s využitím textu (kaligrafie, grafitti, koláž)“ uvedla Petra Polívková, knihovnice oddělení pro děti. „Soutěžní práce do akce v rámci projektu „Kde končí svět?“ budou v oddělení pro děti přijímat do 10. 3. 2023. Zde se také zájemci dozví více informací“, doplnila.

Projekt Kde končí svět?, který iniciuje Klub dětských knihoven Svazu knihovníků a informačních pracovníků ČR, vznikl v roce 2000 a v posledních letech je koncipován jako bienále. Cílem je sdílet nápady mezi knihovnami, vzájemně se inspirovat a rozvíjet čtenářství u dětí tak, aby pocítily, že v jejich místní knihovně svět nekončí. Formy uplatněné v projektu, vždy na společné celostátní téma, mohou být různé, formálně jsou děleny do čtyř oblastí – oblast dětského čtenářství, tvůrčího psaní, výtvarnou a literárně-dramatickou.

Jakub Benedikt