Nájemníka nepříjemně překvapil nezvaný host

Skoro jako na Divokém západě se choval osmadvacetiletý muž. V jednom z chebských domů vykopl domovní dveře, ale to mu bylo asi málo. Vyhlédl si další, tentokrát bytové.  Za nimi překvapil jednasedmdesátiletého muže. Ale ani tohle ještě nestačilo. Když se ho policisté snažili zadržet, pokusil se napadnout jednoho z nich. V případě prokázání viny muži hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání osmadvacetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinů porušování domovní svobody a násilí proti úřední osobě.

Obviněný muž měl ve středu 7. prosince letošního roku kolem čtrnácté hodiny přijít v Chebu k jednomu z domů. U toho měl poškodit vstupní dveře, čímž se dostal do společných prostor. Následně měl vyjít do druhého nadzemního podlaží, kde ho zaujali vchodové dveře do jednoho z jemu neznámých bytů. Do těch měl následně dvakrát kopnout, přičemž se dostal do bytu. V tom se v tu dobu nacházel jednasedmdesátiletý muž, který šel zjistit, co se děje. Odešel na chodbu, kde se měl nacházet jemu neznámý muž, který nejdříve majiteli něco říkal a ihned poté z bytu a domu odešel. O několik desítek minut později byl zadržen policisty. Po zadržení se měl obviněný muž navíc pokusit fyzicky napadnout jednoho z policistů.

Svým jednáním měl na poškozených dveřích způsobit škodu přibližně čtyři tisíce korun.