Policisté kontrolovali chatové oblasti. Zkontrolovali skoro čtyři stovky objektů i zahrad

Policisté se zaměřili na kontrolu chatových oblastí. Zkontrolovali čtyři stovky objektů i zahrad na Chebsku, v okolí Kraslic i na Karlovarsku. Kontrolami chatových oblastí a zahrádkářských kolonií nebylo zjištěno žádné protiprávní jednání. Obdobné preventivní akce budou namátkově probíhat během celého podzimního i zimního období.

Foto: Policie ČR

Ve čtvrtek 24. listopadu letošního roku prováděli během celého dne policisté z Obvodního oddělení Kraslice preventivní kontrolu chatových oblastí a zahrádkářských kolonií v Kraslicích a blízkém okolí. „Během této akce policisté navštívili chatové oblasti Nová Ves, Sněžná, Mlýnská či Horní Studenec. Při kontrole se policisté zaměřili především na to, zda jsou objekty a zahrady před blížící se zimou správně zabezpečeny. Samozřejmostí byly také ty nejdůležitější rady pro přítomné zahrádkáře. Při akci policisté zkontrolovali téměř 60 objektů,“ uvedl policejní mluvčí Jan Bílek.

Foto: Policie ČR

O čtyři dny později, tedy v pondělí 28. listopadu, od ranních hodin probíhala na území Chebska taktéž policejní akce, při které policisté kontrolovali chatové oblasti a zahrádkářské kolonie. „Akce se zúčastnili policisté z Obvodního oddělení Cheb – město, policejní psovod se svým služebním psem a strážníci Městské policie Cheb. Při společné akci se policisté rozdělili do smíšených hlídek a vyrazili na určená místa v Chebu a jeho okolí,“ sdělil mluvčí s tím, že během celého dne navštívil téměř třináct chatových oblastí a zahrádkářských kolonií, přičemž zkontrolovali přibližně 270 objektů a zahrad.

Foto: Policie ČR

V ten samý den, jen v odpoledních a večerních hodinách, proběhla akce zaměřená na stejnou problematiku také na Karlovarsku, konkrétně v Nejdku a okolí. „Té se zúčastnili policisté z obvodního oddělení Nejdek. Obrovskými pomocníky při v náročném terénu byly také tři služební čtyřkolky. Policisté navštívili lokality Lužec, Vysoká Pec, Rudné, Oldřichov nebo Vysokou Štolu. Při této akci policisté zkontrolovali na šest desítek objektů,“ doplnil Jan Bílek.

Foto: Policie ČR

Kontrolami chatových oblastí a zahrádkářských kolonií nebylo zjištěno žádné protiprávní jednání. Při preventivních akcích policisté u chat nechávali lístečky, na kterých majitelé najdou nejdůležitější rady, jak objekty co nejlépe zabezpečit. Cílem těchto akcí bylo eliminovat a předcházet trestné činnosti související zejména s krádežemi vloupáním do obydlí a rekreačních objektů.