Obrazy Karla Polomise zpříjemní předvánoční čas návštěvníkům mariánskolázeňského muzea

Poslední výstava pro rok 2022 v mariánskolázeňském muzeu slibuje nevšední zážitek prostřednictvím obrazů loketského rodáka Karla Polomise. Snové olejomalby, které propojují realitu se světem fantazie nebo naopak detailní akvarely zachycující krásy přírody, „dýchnou“ svou atmosférou na návštěvníky galerie. Slavnostní vernisáž se uskuteční v úterý 6. prosince od 18 hodin Úvodní slovo pronese Věra Baumanová. O svých zážitcích a zkušenostech z výtvarného světa promluví i sám autor. Vernisáž zpříjemní svou hudbou písničkář a výtvarník Marek Borský.

Jak o sobě sám loketský výtvarník říká, umění ho provází po celý život. „Malovat jsem začal již ve svých dětských letech a i většina z mých dosavadních zaměstnání souvisela s výtvarnou činností,“ vzpomíná Karel Polomis. „V současné době se zaměřuji především na ruční malbu na porcelán a autorskou výrobu porcelánových figur,“ dodává výtvarník, mezi jehož další umělecké činnosti lze zařadit i pořádání vyhlášených kurzů malování a výtvarných workshopů v Lokti nad Ohří.

Výstava bude přístupná do neděle 8. ledna 2023. O vánočních svátcích si, prosím, ověřte otevírací dobu muzea na webových stránkách www. muzeum-ml.cz.

Zdroj: Muzeum Mariánské Lázně