Kostelem svatého Mikuláše bude znít sváteční hudba

V neděli bude znít chebským kostelem svatého Mikuláše benefiční koncert. Zazpívat přijede Pražský smíšený sbor. Celý výtěžek z akce, která se uskuteční v neděli 4. prosince od 15 hodin, bude věnován hospici svatého Jiří.

Archiv Pražského smíšeného sboru Foto: Martin Myslivec

„Kdo nestihne přijít na koncert, může Hospic Sv. Jiří podpořit zasláním daru na účet hospice 2000653844/2010 nebo podpořit veřejnou sbírku https://www.donio.cz/ZijemeUmiranim či poslat DMS ve tvaru DMSmezeraHOSPICCHEBmezera30 nebo DMSmezeraHOSPICCHEBmezera60 nebo DMSmezeraHOSPICCHEBmezera90 na číslo 87 777,“ uvedla ředitelka hospice svatého Jiří Alena Votavová.

Ředitelka Hospice svatého Jiří Alena Votavová

*Pražský smíšený sbor: Pražský smíšený sbor patří dlouhodobě ke špičce české neprofesionální sborové scény. Dosáhl mnoha úspěchů doma i v zahraničí a získal řadu ocenění na prestižních pěveckých soutěžích.

Repertoár sboru zahrnuje širokou škálu duchovních i světských děl mnoha světových autorů počínaje mistry baroka (Schütz, Vivaldi) přes přední reprezentanty období klasicismu (Mozart, Haydn, Beethoven) až po autory 19. a 20. století (Schubert, Verdi, Brahms, Mahler). Největší důraz však klade na českou tvorbu, zejména na odkaz klasiků Bedřicha Smetany a Antonína Dvořáka, mistry 20. století Leoše Janáčka a Bohuslava Martinů i autory naší nedávné současnosti Antonína Tučapského, Zdeňka Lukáše či Petra Ebena. Sbor často interpretuje i ruské pravoslavné zpěvy či české, moravské a slovenské lidové písně.

*Zdroj: Pražský smíšený sbor