Opakovaně prodával zboží z charitativní organizace. Potíž byla v tom, že nebylo jeho

Až na dva roky by mohl jít do vězení třiačtyřicetiletý muž, který opakovaně prodával zboží z jedné z charitativních organizací. Potíž byla v tom, že nebylo jeho. Svým jednáním způsobil škodu téměř 20 tisíc korun.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiačtyřicetiletého muže z Prachaticka, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádeže.

Obviněný muž měl od konce října do druhé poloviny listopadu loňského roku několikrát navštívit zařízení jedné z charitativních organizací v Karlových Varech.

Podle policejního mluvčí Jana Bílka měl muž zařízení mimo jiné sám navštěvovat nebo v něm v minulosti přespávat. Právě při návštěvách si měl všimnout volně přístupné místnosti. „Poté, co do ní vstoupil, uviděl prostor, který byl zabezpečen mřížemi. To ho ale neodradilo. Když přistoupil blíže, zjistil, že se za mřížemi nachází různé druhy nového zabaleného textilu jako například ručníky, deky nebo oblečení. Do prostoru se měl následně i přes zabezpečení několikrát dostat a textilní zboží z něj odcizit. Odcizené zboží následně dával do zavazadla, se kterým na místo přišel. S tím poté prošel ven, kde oblečení a textil prodával jemu neznámým lidem,“ doplnil mluvčí.