V Mariánských Lázních rozsvítili strom a chystají Mikulášskou

V Mariánských Lázních rozsvítili vánoční strom. Akce se uskutečnila v sobotu 26. listopadu na mariánskolázeňské kolonádě. Vánoční melodie zahrál Žesťový soubor ZUŠ F. Chopina Mariánské Lázně pod vedením Josefa Koreise. Následující sobotu 3. prosince od 14 hodin si na kolonádě dají dostaveníčko čert s Mikulášem a andělem, ale chybět nebude ani dětská diskotéka.

Program po celou dobu adventní doby bude zaměřen především na rodiče s dětmi. „Rád bych všechny pozval na vystoupení Trubačů z Kladské, kteří zde na kolonádě zahrají již v neděli 27. listopadu klasickou vánoční hudbu, ale i skladby starých mistrů. Jako zajímavost si hudebníci připravili také ukázky, jak to chodí na honu,“ uvedl pořadatel mariánskolázeňských vánočních slavností Tomáš Richter.  „Hned příští víkend 3. prosince se zde uskuteční velká akce, které se zúčastní na tři desítky andělů a čertů, chybět nebude ani Mikuláš, ale i ani Lucifer, který přinese část svého pekelného pokladu. Každé dítě tak dostane symbolický dárek, ve kterém budou dva kousky bonbonů a kousek uhlí,“ sdělil.

Přichystána je však ještě další akce, která se uskuteční ve stejný den. „Ve spolupráci s místním podnikatelem  Radkem Dymáčkem, jsme udělali takzvané listy hříchu. Rodiče mohou přijít do provozovny Potraviny Dymáček (Potraviny Dymáček, Hlavní třída 122/44, 353 01 Mariánské Lázně), kde si listinu koupí za 250 korun, vyplní jméno svého potomka, to samé se napíší organizátoři do knihy hříchu. Poté přijdou s dětmi za námi, a tady na kolonádě  jim Mikuláš výměnou za listinu, nadělí dárkový balíček. Důležité je také to, že si akce končí již 1. prosince, protože hned následující den budou organizátoři zakoupené balíčky vyzvedávat a připravovat na sobotní akci.

Program:

  • 27.11. od 14:00 vám zpříjemní vánoční čas skupina Trubači z Kladské
  • 3.12. od 14:00 Mikulášská nadílka – moderuje David Petřík, dětská diskotéka.
  • 4.12. od 14:15 adventní koncert v kostele Nanebevzetí Panny Marie: Lenka Čechová – varhany, Izabela Tomiová – zpěv, Petr Čech – klarinet.
  • 10.12. od 14:00 hraje Daliborka od 16:00 Dětská diskotéka hraje DJ Richie
  • 11.12. od 14:00 vystoupí pěvecký sbor Fontána, od 15:00 Jazzový soubor ZUŠ F. Chopina.
  • 17.12. od 10:00 do 10:30 vystoupí Dechový orchestr mladých a mažoretky ZUŠ F. Chopina.
  • 17.12. od 14:00 do 14:30 vystoupí dětský folklorní soubor Rozmarýnek.
  • 18.12. od 16:00 zazní Česká mše vánoční od J.J. Ryby v podání Západočeského symfonického orchestru a pěveckého sboru
  • Fontána. Host Anna Gálisová