Studenti z chebské ISŠ navštívili veletrh bauma v Mnichově

Studenti chebské ISŠ se v minulých dnech zúčastnili zážitkového výletu  do německého Mnichova. Pod vedením učitelů Pavla Langmaiera, Karla Bacílka a Viktora Tučáka navštívili na pozvání chebské společnosti ZANDT cargo veletrh bauma 2022.

Foto: Archiv ISŠ

ZANDT cargo vyrábí v Chebu rozsáhlý sortiment přívěsů a podvalníků pro stavebnictví a těžkou přepravu. Společnost ZANDT cargo a ISŠ Cheb již řadu let spolupracují na možnostech odborných praxí a pracovní výuky. Jednatel pan Manfred Zandt proto pozval studenty oboru strojírenství školy ISŠ na výlet do Mnichova na veletrh bauma 2022.

Foto: Archiv ISŠ

 Bauma 2022 je největší veletrh stavebních strojů na světě s více než 600 000 m² výstavní plochy, více než 3 000 vystavovateli a více než 500 000 návštěvníky. Důraz je kladen na celou šíři odvětví stavebních strojů a potřebné technologie. ZANDT cargo z Chebu vystavuje na baumě od roku 2010 a aktuálně představila nejnovější vývoj ze svého rozmanitého sortimentu v oblasti přívěsové techniky.

Foto: Archiv ISŠ

Společnost Zandt cargo sponzorovala cestu autobusem z Chebu a celý den veletrhu v Mnichově. Studenti tak mohli získat nejrůznější dojmy ze složitých technologií a digitalizace, které se aktuálně ve stavebních strojích stále více propojují.

Pro pana jednatele Manfreda Zandta je důležité, aby studenti ISŠ na baumě viděli, jaké náročné profese a různorodá povolání lze v této technické oblasti najít. Před zpáteční cestou se skupina společně vyfotila u stánku ZANDT cargo.

Erika Latteyerová