Chebští kriminalisté objasnili sérii krádeží

Chebští kriminalisté objasnili sérii krádeží v Chebu. Tři muži se zaměřili na vykrádání sklepů, ze kterých brali, na co přišli. Jejich pozornosti neunikl ani kosmetický salon a kadeřnictví. V případě prokázání viny jim hrozí  trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byli v minulosti za krádeže pravomocně odsouzeni. Jeden z nich skončil ve vazbě.

Policisté zahájili trestní stíhání tří mužů ve věku 28, 31 a 40 let, které obvinili ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci. U mužů ve věku 28 a 40 let dále zahájili trestní stíhání ze spáchání přečinu porušování domovní svobody. 

„Obvinění muži měli ve druhé polovině května letošního roku v Chebu vniknout do jednoho z domů, který procházel rekonstrukcí. Po prohledání měli z domu odcizit cívky nebo jízdní kolo a z místa odejít,“ uvedl policejní mluvčí Jan Bílek.

Čtyřicetiletý muž se měl v první polovině června letošního roku vydat na krádež sám. „Vstoupit měl na Chebsku do panelového domu, sejít do sklepních prostor, kde měl překonat zámek u jedné ze sklepních kójí a z ní odcizit jízdní kolo. Ve druhé polovině srpna se měl dopustit další krádeže. V Chebu měl opět vniknout do sklepních kójí, ze kterých měl odcizit AKU vrtačku, segway nebo jízdní kolo. K další krádeži měli společně vyrazit osmadvacetiletý a čtyřicetiletý muž,“ informoval mluvčí s tím, že se zaměřit měli taktéž na sklepní kóje v Chebu. Poté, co se dostali do jedné z kójí, odcizili z ní elektrická jízdní kola, elektrickou koloběžku či powerbanky.

Osmadvacetiletý obviněný muž se měl na konci září letošního roku opět v Chebu dopustit další krádeže. „Vstoupil do jedné z budov, kde došel do druhého nadzemního podlaží. Na chodbě měl překonat kovovou mříž, přičemž se dostal až před vstupní dveře jedné z místností. Z té poté odcizil například kávovar, počítač nebo hudební nástroje,“ informoval Jan Bílek.

Podle mluvčího se poslední krádeže měl osmadvacetiletý muž dopustit sám v první polovině listopadu letošního roku v Chebu. Poté, co vstoupil do budovy, se snažil vniknout do jednoho z kosmetických salónů, což se mu nepodařilo. Dále měl rozbít prosklené dveře jednoho z kadeřnictví. Z toho měl následně odcizit finanční hotovost, holicí strojky nebo kosmetiku.

Svým jednáním měli na odcizených a poškozených věcech způsobit celkovou škodu přibližně 150 tisíc korun.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného osmadvacetiletého muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž, který byl již v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen, vzat do vazby.