Dvojice mužů kradla naftu. Škoda se vyšplhala až na sto tisíc

Až na dva roky by mohli jít do vězení dva muži, kteří měli ukrást naftu z rypadla, stavebních strojů, náklaďáků i z traktoru. Během několika týdnů tak dvojice společně odcizila pohonné hmoty v hodnotě zhruba 70 tisíc korun. Poškozením víček nádrže způsobili muži škodu ve výši přibližně 20 tisíc korun. Mladší z mužů sám svým jednáním způsobil škodu zhruba 12 tisíc korun.

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 29 a 31 let, které obvinili ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci.

„Dvojice mužů měla společně od poloviny srpna do října letošního roku krást motorovou naftu ze zaparkovaných či odstavených pracovních strojů,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Společně takto jednali v šesti případech. V dalších dvou případech kradl naftu devětadvacetiletý muž sám. Naftu odcizili v několika obcích i městech na Sokolovsku, ale ve dvou případech také na Plzeňsku,“ sdělil s tím, že v polovině srpna se společně vydali k dolovému území na Sokolovsku, poškodit víčko nádrže a z rypadla odčerpali zhruba 300 litrů motorové nafty. O několik dní později měli takto motorovou naftu krást na Plzeňsku. V jednom případě z nákladního automobilu a ve druhém případě z traktoru.

Devětadvacetiletý muž sám odcizil naftu ve dvou případech na Sokolovsku. V Kynšperku nad Ohří vnikl na pozemek a naftu odčerpal z několika zaparkovaných pracovních strojů.

„Společně dvojice naposledy kradla v polovině září, kdy se vydala do areálu společnosti poblíž Chodova a z pracovního stroje odcizili zhruba 300 litrů nafty,“ doplnil mluvčí.