Františkolázeňská 24hodinovka je v plném proudu. Běhat se bude do nedělního poledne

Už čtrnáctým rokem si lidé připomínají výročí sametové revoluce pohybem na běžeckém happeningu – Františkolázeňské 24hodinovce. Stejně tak jako v minulých letech, tak i letos poputuje výtěžek na charitativní projekty. Letošní ročník byl odstartován v sobotu 12. listopadu ve 12 hodin a potrvá až do neděle 13. listopadu 12 hodin.

Více fotografií z akce zde

Běží se na okruhu dlouhém 1100 metrů v Městských sadech. Během i chůzí si účastníci připomínají svobodu a demokracii. O bezchybný průběh akce se starají dobrovolníci, bez kterých by to nešlo.

A proč se vlastně bude opět běhat?  „Nejen proto, že si na této akci mohou účastníci vyzkoušet hranice svých možností, které až dosud považovali za své maximum, ale hlavně proto, že výtěžek ze sbírky, případně ze startovného bude věnován na činnost Hospice Sv. Jiří,“ uvedla ředitelka chebského hospice sv. Jiří Alena Votavová. „Každý účastník 24hodinovky je vítán a je úplně jedno, jestli poběží nebo jestli dá přednost chůzi, je malý nebo velký, profík nebo úplný amatér,“ doplnila.

Více fotografií z akce zde