Po hádce došlo k napadení. Teď hrozí čtveřici několikaleté vězení

Chtěli vrátit dluh, ale po hádce došlo k napadení , teď hrozí čtveřici lidí několikaleté vězení. Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání tří mužů ve věku 22, 32 a 49 let z Karlovarska, které obvinili ze spáchání zločinu vydírání v jednočinném souběhu s přečinem porušování domovní svobody. Ze spáchání přečinu porušování domovní svobody byla obviněna také jedna žena ve věku 26 let taktéž z Karlovarska.

Podle policejního mluvčí Jana Bílka čtveřice obviněných osob se měla po předchozí domluvě vydat v neděli 23. října letošního roku k jedné z chatek v Karlových Varech, a to kvůli finančnímu dluhu, který měl mít šestadvacetiletý muž u obviněné ženy. Poté, co přišli obvinění k vstupní brance pozemku, došlo ke slovní rozepři mezi nimi a dvěma muži ve věku 27 a 34 let, kteří se nacházeli na pozemku s chatou.

„Po slovní rozepři mělo dojít k fyzickému napadení, kdy obvinění muži měli napadnout čtyřiatřicetiletého majitele pozemku. Trojice obviněných mužů měla následně vstoupit na pozemek i do samotné chaty, kde se měl nacházet také třetí poškozený šestadvacetiletý muž. Tam měli začít ničit vybavení chaty a fyzicky napadat poškozené muže. Ty měli fyzicky napadnout několika údery do celého těla. Muži, který měl dlužit finanční hotovost, dále vyhrožovali fyzickou újmou,“ sdělil mluvčí s tím, že po fyzickém útoku měla do chaty vstoupit obviněná žena, která mužům sdělila, že to stačí, a tak s napadáním přestali. Poté měli z místa odejít.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněných mužů do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byla trojice mužů vzata do vazby.

V případě prokázání viny hrozí trojici mužů trest odnětí svobody až na osm let. V případě prokázání viny hrozí obviněné ženě trest odnětí svobody až na pět let.