Na Seebergu obdivovali návštěvníci práci sokolníka i zdatnost loveckých psů

Svatohuberské odpoledne na Seebergu nabídlo návštěvníkům pestrý program, ze kterého si vybrali malí i velcí. Přichystána byla ukázka práce sokolníka i vábení zvěře, ale mohli zhlédnout také zdatnost loveckých psů. Pro ty, kterým vyhládlo, bylo připraveno stylové občerstvení jako třeba zvěřinový guláš, srnčí ragú a další dobroty. I milovníci sladkých jídel si přišli na své. Mohli si pochutnat na speciálních vaflích.

Více fotografií z akce zde

Přítomní se dozvěděli například zajímavosti o plemenech lovecký psů, informaci ze života dravců a ukázky vábení zvěře. „V rámci myslivecké osvěty byla připravena ukázka krmelce s vhodným krmivem v zimním období, kdy s výživou zvěře musí vypomoct myslivci pravidelným přikrmováním zvěře spárkaté a ukázka zásypu pro zvěř pernatou, dále slanisko se solí a povídání o mysliveckých tradicích,“ sdělila hospodářka mysliveckého spolku Františkovy Lázně Černá Zdeňka s tím, že byla přichystána také ukázka vábení zvěře v podání Václava Svobody, mnohaletého, zkušeného člena klubu vábičů zvěře.

Více fotografií z akce zde

Ani na děti organizátoři nezapomněli. Přichystány byly dětské dílny s tématikou myslivosti, lesa, zvěře i ochrany přírody. Ve střelnici si mohli své dovednosti vyzkoušet děti i dospělí.

Více fotografií z akce zde