Na Seebergu chystají Svatohubertskou slavnost a zvěřinové hody

Svatohubertské slavnosti na Seebergu budou ve znamení myslivosti. V sobotu 22. října od 10 do 17 hodin bude pro návštěvníky přichystána například ukázka výcviku loveckých psů, vábení zvěře a myslivecká osvěta. Chybět  bude ani  vystoupení plzeňské sokolnické skupiny Teir . Pro ty, kterým na akci vyhládne, budou nachystané zvěřinové speciality.

„Již tuto sobotu se mohou návštěvníci těšit na další ročník Svatohubertských slavností u nás na Seebergu,“ uvedla kastelánka hradu Hana Cestrová. „Svatohubertské slavnosti připomínají tradice myslivosti a také  patrona myslivců svatého Huberta. Nezapomínáme ani na osvětu a veřejnosti připomeneme, co je a není vhodné pro lesní zvěř nejen v nadcházejícím zimním období a také s čím se mohou v lese setkat“ upřesnila.

Dopoledne uvidíte ukázky výcviku loveckých psů, odpolední program vám zpestří TEIR Sokolnická společnost s letovými ukázkami dravců a sov a ukázky vábení zvěře. Také děti si přijdou na své. Budou připraveny dětské dílny s tématikou myslivosti, lesa, zvěře i ochrany přírody. Ve střelnici budou moci své dovednosti vyzkoušet děti i dospělí. Všichni budou moci ochutnat zvěřinové menu, ale zkrátka nepřijdou ani ti, kteří vyznávají jiné gurmánské hodnoty.

Autobusová doprava z Františkových Lázní zdarma:

  • Z Františkových Lázní Městských sadů 10.45 a 13.45.
  • Ze Seebergu: 13.45 a 17.00

Vstupné 150 korun, děti 70 korun