Na silnici vyjel s náklaďákem bez platné technické, ale s alkoholem v krvi

Na silnici vyjel s náklaďákem bez platné technické, ale s alkoholem v krvi. Navíc nepředložil záznamy o době řízení vozidla. Přestupkové jednání, kterých se řidič dopustil, oznámili dopravní policisté příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání

V pondělí 10. října letošního roku prováděli policisté z odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. „Krátce před šestnáctou hodinou si policisté všimli na dálnici D6 u Chebu ve směru z Karlových Varů nákladního vozidla, u kterého lustrací zjistili, že má přívěs téměř rok a půl neplatnou technickou kontrolu,“ informoval policejní mluvčí Jan Bílek.

 Dopravní policisté se tedy rozhodli uvedené nákladní vozidlo značky Volvo zastavit a provést kontrolu osádky. „Při kontrole policisté dále zjistili, že neplatnou technickou má také nákladní vozidlo. Dále jednačtyřicetiletý řidič nepředložil záznamy o době řízení vozidla, bezpečnostních přestávkách a době odpočinku. Měl také neoprávněně vyjmout záznamový list,“ uvedl mluvčí s tím, že  Policisté s mužem na místě provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem téměř 0,5 promile. Muži byl na místě zadržen řidičský průkaz a byla mu zakázána další jízda.