Zloděj vykradl auto a ukradl i automat na peníze

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého muže z Chebska, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádeže. Jeho pozornosti neuniklo zaparkované auto ani automat na peníze. Jako by toho nebylo málo, tak si v jedné z mariánskolázeňských prodejen nabral několik lahví alkoholu, za který nezaplatil.  Svým jednáním měl způsobit škodu přibližně 90 tisíc korun.

Podle policejního mluvčí Jana Bílka se měl obviněný muž dopustit nejméně tří krádeží v Mariánských Lázních. Začátkem června letošního roku si měl všimnout zaparkovaného vozidla. Do toho měl následně vniknout a prohledat jej. Z vozidla měl poté odcizit nářadí nebo svazek s klíčem. Poté měl z místa utéct.

„O dva týdny později měl vstoupit do samoobslužné prádelny, kde se v tu dobu nenacházely žádné jiné osoby. Muže měl zaujmout výměnný automat na mince, který nacházel na jedné ze stěn. Ten měl i s finanční hotovostí odcizil,“ uvedl mluvčí.

Poslední krádeže se měl dopustit na konci července letošního roku v jednom z obchodních domů. „Muž měl vstoupit do prodejny i s nákupním košíkem. Do toho si měl následně vložit několik lahví alkoholu různých druhů. Poté měl odejít do skladu, odkud měl posuvnými vraty u nákladové rampy z prodejny utéct, aniž by za zboží zaplatil,“ doplnil Jan Bílek.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen.