Toulky krajem s Jean de Carrem pokračují. Vydejte se za hudbou a pověstmi a na mystická místa

Druhá část série pořadů Toulky krajem s Jean de Carrem pokračuje v září a říjnu. Návštěvníky čekají hudební balady a pověsti z Karlovarského kraje. Pořady ozvláštní výlety na mystická místa opředená historií, ke kterým patří hradní věž v Podhradí u Aše, letohrádek v Ostrově, zámecký park ve Valči, pozůstatky barokního poutního kostela sv.Blažeje u Nežichova poblíž Toužimi, rozhledna v Krásnu a loketské hradby. První se uskuteční v sobotu 3. září  u hradní věže v Podhradí u Aše.

Foto: Archiv organizátorů

Všude tam zazní balady upravené pro elektrickou na kytaru. „Mezi skladbami zazní humorně laděné pověsti v duchu slam poetry, ovšem z dávných časů v Karlovarském kraji. Uslyšíte poupravené verze některých známějších i méně známých příběhů s překvapivými pointami,“ říká autor pořadu a jeho hlavní protagonista Josef Šorfa alias Jean de Carro. Během pořadů zazní třeba pověst O cválajících koních v Podhradí, O smlouvě s čertem v ostrovské kapli Panny Marie Einsiedelnské nebo O rybářce a purkrabím Půtovi. Posledně jmenovaná pověst nemůže chybět v Lokti.

Pořady budou mít i několik hostů, malujícího chebského kronikáře Jindřicha Turka, hudebního skladatele Miloše Boka, performery Teodora Kravála a Vítězslava Adamce. V případě nepříznivého počasí je vždy zajištěna mokrá varianta v dosahu plánovaných míst akcí, které podpořil Karlovarský kraj. Vstup je zdarma. 

Toulky krajem s Jean de Carrem – podzim 2022

  • so   3.9.   14:00  u hradní věže v Podhradí u Aše
  • so 17.9.   10:00 Letohrádek v Ostrově, host: Teodor Kravál
  • ne 18.9.   14:00 areál parku ve Valči, host: Jindřich Turek
  • so 1.10.   14:00  torzo kostela sv. Blažeje u Nežichova, host: Miloš Bok
  • so 15.10. 14:00  pod rozhlednou v  Krásnu
  • ne 16.10. 14:00 Galerie na hradbách v Lokti, host: Vítězslav Adamec

V případě nepříznivého počasí je vždy zajištěna „mokrá“ varianta.