Ženu měl ubodat nožem. Teď muži hrozí až osmnáctileté vězeni

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání osmadvacetiletého muže z Nejdku, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. Policejní vrchní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

„Obviněný muž měl mít v sobotu 13. srpna letošního roku v nočních hodinách v bytové jednotce svého příbuzného v Nejdku, kde bydlel, slovní rozepři s devětadvacetiletou ženou z Karviné, která u něj byla na návštěvě,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Po tomto sporu měl ženu napadnout nožem a způsobit jí bodná a řezná poranění zejména v horní části těla. Žena se měla agresivnímu útoku bránit, přesto jí muž měl způsobit vážná zranění. Po tomto útoku měl obviněný muž z bytu odejít a ženu nechat ležet na zemi, aniž by se jakkoliv zajímal o její zdravotní stav. A to i přesto, že žena byla evidentně v ohrožení života,“ uvedl.

Následně měl osmadvacetiletý muž přijít na obvodní oddělení v Nejdku a policistům sdělit, že ho žena ohrožovala nožem. „Policisté se okamžitě vydali do bytové jednotky, kde nalezli zraněnou ženu. Společně s přivolanou zdravotnickou záchrannou službou poskytli devětadvacetileté ženě první pomoc, ovšem ta nakonec svým rozsáhlým zraněním na místě podlehla,“ doplnil mluvčí. Vzhledem k tomu, že žena měla na těle několik obranných zranění, tak byl osmadvacetiletý muž policisty zadržen.

V případě prokázání viny hrozí osmadvacetiletému muži, který již byl v minulosti pravomocně odsouzen, trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.