Na mariánskolázeňské Arnice se představí výrobci craftového piva ze všech koutů naší země

Na mariánskolázeňské Arnice pod kolonádou se představí třináct výrobců craftového piva ze všech koutů naší země. Spodně či svrchně kvašená piva? Tmavá či světlá? Co pivovar, to jiná chuť! Akce plná pěnivého mohu a skvělé zábavy se uskuteční v sobotu 16. července od 12 do 22 hodin.

Ilustrační foto Pixabay

Na 1. ročníku akce Craft beer fest Mariánské Lázněse sjedou řemeslné pivovary z celého Česka. Návštěvníci se mohou těšit kromě 13 skvělých výrobců craftového piva ze všech koutů naší vlasti, také na skvělý street food a bohatý doprovodný kulturní program. Vystoupí kapely Siluety, Třískáč a Natřije. Po celý den budou na pódiu probíhat zajímavé soutěže s pivní tematikou a rozhovory s jednotlivými sládky, kteří stojí za výrobou lahodného pivního moku.

Pivo se bude čepovat výhradně do skla. Festivalová sklenice, která bude sloužit jako vstupenka na akci, bude k zakoupení přímo v místě konání za cenu 120 korun. Proč tomu tak je? Organizátoři chtějí zamezit velké spotřebě plastů a zajistit co nejlepší chuťový zážitek (pivo chutná mnohem lépe ze sklenice než z plastového kelímku) a nakonec vybrat nějaké peníze na hudební program, který na přítomné bude čekat.